dijous, 26 de novembre del 2020

DIA PER L'ERRADICACIÓ DE LES VIOLÈNCIES ENVERS LES DONES


I es que mai és massa aviat, per educar en la no-violència, en la indignació davant les injustícies, en el respecte per la dignitat de tot ésser humà, en el rebuig a la violència i la inclusió de l’altre en la solució del conflicte. 

L’educació emocional i la gestió de conflictes han de ser el centre de l'educació, empoderant els infants a l'hora de gestionar els conflictes, i és que de conflictes en tindran sempre i hauran de decidir si els gestionen (que no resolen) amb un alt cost personal i social o aprenen a fer-ho d’una manera ecològica (bona per a ells i per al seu entorn). I a fer-los autònoms: “No s’hi val que els adults decideixin com es resolen tots els conflictes. A participar se n’aprèn participant i a gestionar conflictes se n’aprèn gestionant-los”.

Ens unim a la commemoració d'aquest dia, des de la reflexió en la no violència, com el millor treball des de ben petits per  una societat lliure de violències. 

divendres, 20 de novembre del 2020

DIA UNIVERSAL DELS DRETS DE LA INFANCIA



Avui dia 20 de Novembre de 2020, celebrem el dia Universal dels drets de la infància amb un text que desitgem que us agradi.


Tinc dret a somriure

Tinc dret a aprendre coses noves

Tinc dret a perdre i a guanyar

Tinc dret a fer moltes coses

Tinc dret a aconseguir els meus somnis i metes

Tinc dret a viure sense mentides ni violència

Tinc dret a ser feliç

Tinc dret a estar i sentir-me protegit

Tinc dret a que el meu pais m'escolti


Text: Araceli Lázaro

Il·lustració: Christian Inaraja i Genís

La Castanyada


 



El divendres 30 d'Octubre, els nens i nenes de les llars del Carrilet i el Niu, van poder celebrar la Castanyada.

Aquells infants que van voler, van anar vestit de castanyeres i castanyers, i van rebre la visita especial de la Castanyera, amb la que van poder ballar, cantar cançons i passar una bona estona.

Aquest any les mares i pares no hem pogut gaudir de la festa amb els més petits i les educadores, però gràcies a elles i les fotos i vídeos que ens han enviat, les famílies hem pogut tenir una idea, de lo d'allò més bé que s'ho han passat.