dijous, 2 de novembre del 2017

L'hort del Carrilet

Al Carrilet ja tenim hortet. És genial sembrar, plantar, olorar, regar, observar... i així anar fent descobriments mica en mica. Ens ajudarà a conèixer noves plantes i aliments.


El pare d'en Marçal ens ha ajudat a fer l'hort i ens ha portat llavors per plantar-les, de faves, remolatxa, espinacs i cols. Moltes gràcies!


Durant tot el curs tindrem cura de l'hort i també hi farem activitats en petit grup. Que bé que ens ho passarem!!!

Teresa Grau

dimecres, 11 d’octubre del 2017

Preparem la Castanyada 2017

Com cada any i gràcies a la col·laboració de tots els socis, l'AFA El Carrilet i El Niu organitzarà la festa de La Castanyada a les dues llars d'infants.

Enguany ho celebrarem el proper divendres 27 d'octubre de 15:00 a 17:00 hores amb els més petits de la casa.

Hi esteu convidades totes les famílies dels infants! Courem castanyes, saltarem, ballarem i ens ho passarem molt bé.

A més, si algú vol venir a donar un cop de mà a tallar i coure castanyes o ajudar-nos amb els preparatius, estarem encantats: a partir de les 15:00 hores ja ens trobareu a la llar i us hi podeu afegir!!!

dimecres, 20 de setembre del 2017

Ja estan a punt les orles i els dvd del curs 2016-2017


Com cada any, pel curs 2016-2017 l'AFA Carrilet-Niu ha preparat les orles i els dvd amb vídeos com a record del pas dels infants per a la llar d'infants.  El DVD inclou un recull dels vídeos que s'han gravat durant el curs dels infant de P1 i P2, en canvi les orles són exclusivament per als alumnes de P2.

Si ja vas encarregar i pagar el teu DVD i/o orla, ja pots passar a recollir-ho!!! Des d'avui ja estan disponibles a la llar corresponent.

Si eres alumne de P1 i enguany fas P2, la teva educadora et farà arribar el DVD. Si eres alumne de P2 i aquest any, pots passar a recollir l'orla i/o el DVD a direcció o pots posar-te en contacte amb l'AFA a través del nostre mail i concretarem com fer-te'n l'entrega.



divendres, 15 de setembre del 2017

Constituïm la nova junta de l'AFA

Coincidint amb l'inici del nou curs 2017-2018, el passat 12 de setembre es va celebrar la primera reunió de l'AFA i es va constituir la nova junta:


President: Àlex Maqueda
Vicepresidenta: Josefina Marín
Secretari: Xevi Ramírez
Tresorers: Esther Carcelén, Cristina Garcia i Lluís Jiménez
Vocals: Meritxell Virgili, Estel Colomà i
Consell participatiu: Sandra Sánchez, Núria Boadella i Àlex Maqueda
Consell de salut: Àlex Maqueda
Consell escolar municipal: Àlex Maqueda i Xevi Ramírez
Gestió del blog: Meritxell Virgili

Us convidem a seguir-nos a través del blog on us informarem periòdicament tant de les activitats que anirem organitzant al llarg del curs des de l'AFA com de les activitats que al dia a dia duen a terme els nostres infants a llar.

I, com sempre, us animem a col·laborar com a socis de l'AFA fent-nos la vostra aportació o formar-ne part de manera activa i col·laborar en les activitats i reunions que anem organitzant.

dimecres, 6 de setembre del 2017

Reunió d'AFA d'inici de curs 2017-2018

El proper dimarts 12 de setembre tindrà lloc una reunió de l'AFA, la primera d'aquest curs 2017-2018. El lloc de la reunió és, com sempre, a la llar El Carrilet a les 21:30 hores i tothom hi és benvingut!!!

En aquesta primera reunió es constituirà la nova junta d'enguany i es començaran a debatre els temes i actuacions més importants per aquest proper curs. A continuació, cada mes fem una reunió per tal d'anar organitzant les festes de la llar, la compra de material, etc.

T'hi esperem!!!

dilluns, 3 de juliol del 2017

Festa fi de curs 2016-2017

Un any més l'AFA El Carrilet i El Niu ha organitzat la festa de fi de curs de les llars d'infants de Llagostera!!! Enguany la festa es va celebrar el passat divendres 30 de juny a partir de les 6 de la tarda a l'edifici polivalent de Llagostera amb espectacles de música i de bombolles, globoflèxia, entrega d'orles i un berenar-sopar.

La globoflèxia la va dur a terme l'Àlex Maqueda, l'actual president de l'AFA que ens va demostrar que se li dóna molt bé això de fer figuretes amb els globus.

 




Per altra banda, el grup Xavi Longuis & Patti Difusa va encetar la tanda d'espectacles amb música que va fer ballar a petits i a grans una bona estona.


 



A continuació el grup Bombolles de Sabó va fer un petit espectacle a l'exterior amb cortines de bombolles i, tot seguit, tots els nens i nenes també es varen poder afegir a fer bombolles amb diferents tipus de cèrcols.






Mentre la mainada es divertia fent bombolles a l'exterior, els Bombolles de Sabó en una petita habitació interior varen oferir-nos un espectacle molt original: tothom qui ho va desitjar va poder gaudir de la sensació de ser tancat dins d'una bombolla de sabó!!! Una experiència ben curiosa...




I també en el mateix espai interior, varen aprofitar per fer bombolles de fum i pentinats en exòtics!!!





Finalment, i ja per acabar la festa, es va fer un berenar-sopar amb el menjar que varen dur totes les famílies que ho varen desitjar!


Si teniu més fotos i desitgeu compartir-les al blog de l'AFA,  no dubteu a fer-nos-les arribar a afacarriletniu@gmail.com i les pujarem amb molt de gust!

Bon estiu a tothom!!!

dimecres, 21 de juny del 2017

Orles i DVD amb vídeos

Com cada any per a final de curs, l’AFA prepara orles i un DVD amb vídeos com a record del pas dels infants per a la llar d'infants el curs 2016-2017.

Fondo de birrete con libros en diseño plano  Vector Gratis

El DVD és un recull dels vídeos que s'han gravat durant el curs dels infants de P-1 i P-2. En canvi, les orles són exclusivament per als alumnes de P-2.

Per a tothom que estigui interessat en comprar els DVD i/o les orles, des de l'AFA posarem una paradeta a l'entrada de les llars d'infants per vendre-ho! Ens trobareu de 11:30 a 12:00 i de 17:30 a 18:00 hores els següents dies:
- Dimarts 27 de juny
- Dijous 29 de juny
- Dimarts 4 de juliol
- Dijous 6 de juliol

Els preus es mantenen els mateixos que l'any passat:

DVD
Preu soci: 10,00 €
Preu no soci: 16,00 €

ORLA
Preu soci: 15,00 €
Preu no soci: 18,00 €

Moltes gràcies!
Des de l’AFA us desitgem bon estiu!!

divendres, 19 de maig del 2017

Excursió de fi de curs de P-2 a Can Maiol

Pel proper 16 de juny de 2017, l'AFA juntament amb les llars d'infants El Carrilet i El Niu organitzem l'excursió de fi de curs per als alumnes de P-2 a Can Maiol, una casa de colònies situada en un entorn privilegiat a Sant Andreu Salou.


Can Maiol era una petita masia del segle XIX dedicada al conreu i utilizada com a explotació ramadera. Als anys 90 va ser totalment rehabilitada i ampliada per convertir-la en una casa de colònies d'ambient familiar. L'objectiu: conservar l'encant de la vida rural amb unes instal·lacions còmodes, segures i actuals, totalment adaptades per acollir grups d'infants. A més, a Can Maiol ofereixen un servei de cuina casolana, amb plats elaborats a partir de productes frescos i de temporada de la mateixa finca.



Si voleu conèixer millor Can Maiol, us convidem a visitar la seva pàgina web: www.canmaiol.com


L'excursió de fi de curs està programada per ser una excursió en què la mainada passarà el dia a Can Maiol i podrà veure diversos animals que viuen a la granja, gaudir d'una passejada en burro, visitar l'hort i plantar enciams, etc. A més, amb l'excusió ja hi està inclòs el dinar, que serà a les mateixes instal·lacions.


QUÈ INCLOU L'EXCURSIÓ?
Viatge d'anada i tornada en autobús, activitats i dinar.

PREU
Socis de l'AFA: 15,00 €
No-socis de l'AFA: 27,00 €

PAGAMENT
El pagament de l'excursió s'ha de fer al compte del Banc Sabadell de l'AFA:
ES96 0081 5392 1900 0102 0212.
Si us plau, en el moment de fer l'ingrés o la tranferència bancària corresponents, indiqueu el nom del nen o la nena i la seva aula.

DATA LÍMIT PEL PAGAMENT
Podeu fer el pagament de l'excursió fins el dia 1 de juny.

NOUS SOCIS
Si encara no sou socis de l'AFA i us en voleu fer, només heu de fer un ingrés de 22,00 € al mateix número de compte que us indiquem més amunt. Igualment, en el moment de fer l'ingrés o la tranferència bancària corresponents, indiqueu el nom del nen i l'aula.

divendres, 28 d’abril del 2017

Jornada de portes obertes a les llar d'infants

El dissabte 6 de maig tindrà lloc una jornada de portes obertes a les dues llars d'infants municipals de Llagostera: El Carrilet i El Niu.

El dos centres es podran visitar de 10 del matí a les 12 del migdia.



dimecres, 26 d’abril del 2017

Preinscripcions i matrículacions a les llars d''infants

L'Ajuntament de Llagostera ja ha publicat el calendari de preinscripcions i matriculacions per a les llars d'infants municipals El Carrilet i el Niu:



Per a més informació, si us plau, consulteu la web de l'Ajuntament de Llagostera o adreceu-vos directament a la Direcció de la llar d'infants (en aquest mateix blog, a l'apartat Les llars d'infants trobareu els horaris d'atenció de Direcció).

dimarts, 14 de març del 2017

Tallers de Carnestoltes a El Niu

Amb l’arribada del Carnestoltes, a la llar El Niu hem fet un munt d’activitats relacionades amb aquesta tradició. Abans de que arribi la Vella Quaresma s’ha de fer tota la gresca i la xerinola possible, així que hem jugat amb les disfresses, amb globus, confeti i serpentines. Tot plegat acompanyant-los en la descoberta del seu entorn tan social com cultural.

 





 


dijous, 9 de març del 2017

Preinscripcions a l'escola d'educació infantil

Del 23 de març al 04 d'abril de 2017, els infants de P2 s'hauran de preinsciure a l'escola d'educació
infantil pel curs vinent 2017-2018.

Actualment Llagostera compta amb dos centres d'educació infantil i primària: Escola Lacustària i Escola Puig de les Cadiretes.

Us recomanem de visitar els blogs de les escoles que us facilitem a continuació a fi de conèixer el projecte educatiu del centre, el calendari de preinscipcions, la documentació necessària, etc.

ESCOLA PUIG DE LES CADIRETES
C. Amical Mauthausen, 14
17240 - Llagostera
T. 972 831 487
e-mail: b7009138@xtec.cat
blog: http://blocs.xtec.cat/escolapuigdelescadiretes/

ESCOLA LACUSTÀRIA
C. Lleó I, 6
17240 - Llagostera
T. 972 830 339
e-mail: escolalacustaria@xtec.cat
blog: www.lacustaria.blogspot.com.es

dijous, 2 de març del 2017

Les Tortugues (P1) juguem a la taula de llum

A les Tortugues ens agrada molt fer activitats noves, i per això, fa uns dies vam jugar amb la taula de llum. Vam fer servir objectes que tenim a classe, com les ampolles plenes de purpurina i aigua, i també papers de seda de molts colors. L'efecte dels gots de plàstic que tenim a la cuina també va ser xulíssim de veure!

Ens encanta passar-hi l'estona! Podeu comprovar-ho amb les fotos que us ensenyem a continuació:







Fins aviat!

Olga Sánchez

Els Elefants (P2) juguem a la taula de llum

Als Elefants ens agrada molt fer activitats noves, i per això, fa uns dies vam jugar amb la taula de llum.
Vam fer servir mocadors de seda i  pedretes de vidre tot de diferents colors. L'efecte dels gots de plàstic que tenim a la cuina també va ser xulíssim de veure!

Ens va agradar moltíssim passar-hi l'estona! Podeu comprovar-ho amb les fotos que us ensenyem a continuació:





Fins aviat!

Vane Fernández